Türkiye, geçen yıl arşiv alanında 12 ülkeyle işbirliği yaptı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, 2024’te 12 Ülke İle Arşiv İşbirliği Protokolleri İmzaladı

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, dünyanın farklı coğrafyalarında bulunan 12 ülke ile arşiv alanında işbirliği protokolü imzaladı. Bu protokoller doğrultusunda Başkanlık, uluslararası alanda çalışmalarını sürdürmektedir.

Bugüne kadar 74 ülke ile işbirliği protokolü imzalayan Başkanlık, birçok ülke ile görüşmelerine devam ediyor. Arşivcilik uygulamaları ve ülkelerin ulusal mevzuatları dikkate alınarak hazırlanan protokoller, belge örneklerinin paylaşımı, uzman arşivci değişimi, ortak sergi ve yayınlar ile arşiv alanında deneyim paylaşımını içermektedir.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı, 2024 yılında 8’i ilk defa olmak üzere toplam 12 ülke ile arşiv işbirliği protokolü imzaladı. Bu protokoller kapsamında Moritanya, Finlandiya, Tanzanya, Irak, Panama, Şili, Hollanda ve Kamerun ile ilk kez işbirliği protokolü imzalanırken, Katar, Kırgızistan, KKTC ve Sırbistan’la protokoller yenilenmiştir.

2024 yılı içerisinde Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Evrak ve Arşiv Yönetimi Dairesi, Irak Cumhuriyeti Kültür Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı Milli Kütüphanesi ve Arşivi, Sırbistan Devlet Arşivleri, Kırgızistan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma Bakanlığı ve Katar Milli Arşivleri ile imzalanan protokoller, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda gerçekleşmiştir. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Bakan Tekin duyurdu: Okul kıyafet yönetmeliği sil baştan!

Tekin, “Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olmak üzere okullarımızdaki serbest kıyafet uygulaması yerine tekrar forma uygulaması başlattık. Okullarımızda bu konuda öğretmen arkadaşlarımız, idareci arkadaşlarımız, okul aile birlikleriyle birlikte seçimleri yaptı. 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren tekrar forma uygulaması başlamış olacak.” dedi.

MEB’den LGS tavsiyeleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaklaşan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav öncesinde öğrencilere rehberlik mesajı paylaştı. Mesajda, sınav sürecinin sadece bir geçiş aşaması olduğu hatırlatılırken, öğrencilerin bu dönemi sağlıklı ve bilinçli bir şekilde geçirmeleri için öneriler sıralandı.

DGS geç başvuru tarihleri 2025 || DGS geç başvuruları ne zaman bitiyor, geç başvuru ücreti ne kadar?

Önlisans eğitimini lisans programlarıyla taçlandırmak isteyen adaylar için 2025 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geç başvuru tarihleri ve ücret bilgileri açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenen takvime göre, normal başvuru sürecini kaçıranlar için geç başvuru dönemi haziran ayında sona erecek. Peki, DGS geç başvuruları ne zaman bitiyor, başvuru ücreti ne kadar? İşte DGS sınav ve geç başvuru tarihleri!

NİĞDE KURBAN BAYRAMI NAMAZI VAKTİ 2025 || Niğde bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Niğde Kurban Bayramı namaz saati

2025 Kurban Bayramı için Niğde bayram namazı vakti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Kurban Bayramı’nın manevi atmosferine hazırlanırken, Niğde bayram namazı saati merak konusu oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2025 yılı Kurban Bayramı namaz vakitleri, Niğde ve ilçelerinde yaşayan Müslümanlar için büyük önem taşıyor. 6 Haziran 2025 Cuma günü başlayacak olan Kurban Bayramı’nda, Niğde’de bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet Niğde Kurban Bayramı namazı vakti 2025!

EDİRNE BAYRAM NAMAZI SAATİ 2025: Edirne’de Kurban bayram namazı saat kaçta? Diyanet Edirne Kurban Bayramı namaz saati

Edirne bayram namazı saati, Diyanet tarafından açıklandı. Bayram namazı saati ile Kurban Bayramı’na giriş yapacak olan Edirne sakinleri, günün ilk ibadetini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Diyanet’in yayımladığı bilgiler ışığında, Edirne bayram namazı saati hususunda bilgi edinecek olan binlerce Müslüman, sabahın erken saatlerine alarmlarını kuracak. Peki, Edirne bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte, tüm iller ve Edirne bayram namazı saatleri bilgisi

Bakan Tekin: Eğitim ve öğretim süreçlerimizin dinamik olmasını istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Eğitim ve öğretim süreçlerimizin dinamik olmasını istiyoruz. Statik, durağan bir yapının bizi dünyadaki muadillerimizle rekabet etme ortamından uzaklaştıracağına inanıyoruz” dedi.