Samsun ekonomisine kadın eli değiyor

Samsun’da Kadınların Güçlenmesi ve Sürdürülebilir Kalkınmaya Katkı Sağlanıyor

Samsun’da kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla yürütülen birçok çalışma ile bölgenin sürdürülebilir kalkınmasına da katkı sağlanıyor. Kadınların istihdamı ve girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla birçok proje hayata geçirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, 2024-2025 döneminde kalkınma ajanslarının odak alanını “Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği” olarak belirledi. Bu doğrultuda, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) öncülüğünde Samsun’da kadınların ekonomik hayata katılımını artırmaya yönelik önemli projeler ve iş birlikleri hayata geçiriliyor. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve OKA tarafından imzalanan “Samsun’da Kadın İstihdamı ve Girişimciliği İş Birliği Protokolü”, Samsun’daki kadınların istihdam ve girişimcilik potansiyelini desteklemeyi amaçlıyor. Proje kapsamında; firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçları gözetilerek özel sektör-kamu iş birliği ile kadınların mesleki eğitimler yoluyla yetkinliklerini artırmak ve nitelikli istihdamını sağlamak hedefleniyor.

Sanayi ve Teknolojide Kadın Gücü Projesi

Kadınlara yönelik mesleki eğitim programlarının başında Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitimi geliyor. OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi iş birliğiyle yürütülen projede, 18-30 yaş arası kadın mühendis ve teknikerlere imalat sanayi ve yüksek teknoloji sektörlerinde uzmanlaşma fırsatı sunuluyor. Diğer önemli faaliyetler arasında CNC Torna Operatörlüğü ve Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü Eğitimi bulunuyor.

  • Diğer faaliyetler arasında CNC Torna Operatörlüğü ve Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü Eğitimi bulunuyor.
  • Kadın mühendislere Endüstri 4.0, yalın üretim ve dijital dönüşüm konularında eğitim sunan Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu başlatıldı.
  • Kadınların dijital iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla Kuzeyin Dijital Yıldızları Programı geliştirildi.
  • Samsun Kenevir Tekstili İnovasyon ve Kapasite Geliştirme Projesi ile geleneksel kenevir dokuma kültürü yaşatılıyor.
  • Kadınlara mesleki eğitim ve iş kurma konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunulacak.
  • Turizm sektöründe kadın istihdamını artırmak amacıyla teknik destek programları düzenleniyor.
  • Türkiye Sosyal Kapsayıcı Yeşil Dönüşüm Projesi ile kadınlara yönelik yeşil geçim kaynakları artırılıyor.

Bu çalışmaların Samsun’da kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bir şekilde yer almasını sağladığı belirtiliyor. – SAMSUN

Related Posts

Bölgedeki yıldız oldu

Anadolu Grubu, yatırımcı ilişkileri alanında dünyanın en saygın değerlendirmelerinden biri kabul edilen Extel’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en iyi yönetim ekiplerini değerlendiren anketinin sonuçlarına göre “Küçük ve Orta Ölçekli Şirketler” kategorisinde toplam 7 ödül aldı.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Mavi Vatan’a Türk imzası: 200 asker, 2 helikopter ve 41 bin beygir güçle yola çıkıyor

Adını, kahramanlık destanlarının yazıldığı Çanakkale topraklarından alan TCG Gelibolu (F-493), teknik kapasitesi, yerli savunma sistemleriyle güçlendirilmiş altyapısı ve 200 kişilik mürettebatıyla Türk donanmasının en güçlü unsurlarından biri olarak …

AYSAD Başkanı Sait Salıcı: Sanayicimizin dayanacak gücü kalmadı

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından İzmir’de düzenlenen “Adım Adım Dönüşüm” başlıklı panelde konuşan AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2,5 yıldır sektör hiç olmadığı kadar zorluklar içerisinde” dedi.

Altının gramı 4 bin 236 liradan işlem görüyor

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 236 liradan işlem görüyor. Dün ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,9 kayıpla 4 bin 250 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,3 azalışla 4 bin 236 lira seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın 6 bin 955 liradan, Cumhuriyet altını 27 bin 713 liradan satılıyor.

Motorin zammı tabelaya yansıdı!

Motorin zammı tabelaya yansıdı!