Konya Tarım Fuarı Rekor Kırdı

Konya Tarım Fuarı, 79 Ülkeden ve Türkiye’nin 81 İlinden Rekor Ziyaretçiyle Tamamlandı

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Tarım Fuarı’nın, 79 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden 251 bin 184 ziyaretçiyle rekor kırarak tarım sektörünün küresel buluşma noktası haline geldiğini belirtti. Fuarın Konya’nın marka değerini güçlendirdiğini vurgulayan Öztürk, tarım sektörünün kalbinin Konya’da attığını söyledi.

Tarım Sektörünün Nabzı Konya’da Attı

Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen 21. Konya Tarım Fuarı, 79 farklı ülke ve Türkiye’nin 81 ilinden gelen ziyaretçileri ağırlayarak Türkiye’nin dört bir yanından sektör temsilcilerini bir araya getirdi. Tarım ve tarım makineleri sektörlerinin en son teknolojilerinin sergilendiği fuar, 251 bin 184 kişiyi bir araya getirerek önemli bir başarıya imza attı.

Sektöre Katkı Sağlayan Dev Buluşma

Konya Tarım Fuarı, 20 ülkeden 436 yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleşti. 100 bin metrekarelik sergi alanında düzenlenen fuar süresince yeni ürün lansmanları, iş birlikleri, teknolojik yenilikler ve yatırım fırsatları ön plandaydı. Yerli üreticilerin uluslararası pazarlara açılmasına destek olan fuar, sektördeki son gelişmeleri takip etmek isteyen profesyoneller için önemli bir platform sundu.

12 Ülkeden Tarım Bakanlıklarından Üst Düzey Katılım

Fuar, uluslararası alanda 12 farklı ülkeden tarım bakanı, bakan yardımcısı ve üst düzey bakanlık temsilcilerini ağırlayarak dikkat çekti. Konya Tarım Fuarı’nda gerçekleşen yüksek düzeyli ziyaretler, fuarın diplomatik ve sektörel etkisinin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu gösterdi.

Öztürk: “Konya’nın Marka Değeri Güçlendi”

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, fuarın beş gün boyunca sağladığı ticaret ve iş birliği imkanlarıyla sektörde önemli bir canlılık sağladığını belirtti. Öztürk, fuarın Türkiye’nin en büyük tarım etkinliklerinden biri olması nedeniyle Konya’nın marka değerini güçlendirdiğini söyledi.

Related Posts

Otomotiv devinden tarifelere karşı önlem hamlesi

Hyundai, ABD tarifelerine yanıt vermek amacıyla bir görev gücü kurduğunu açıkladı ve bazı Tucson crossover modellerinin üretimini Meksika’dan ABD’ye kaydırdığını duyurdu. Hyundai, ABD merkezli General Motors ile de işbirliği yapmayı planlıyor.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Türkiye’nin dev şirketinin patronuna, atalarının toprağında 27 milyar liralık darbe

Türkiye’nin en büyük tekstil şirketlerinden Bursel, Özbekistan’da yaptığı yatırımların ‘kamulaştırıldığı’ iddiasıyla açtığı 700 milyon dolarlık (yaklaşık 27 milyar TL) davayı kaybetti. Dünya Bankası’na bağlı Uluslararası Yatırım Uyuşmazlıkları Çözüm Merkezi (ICSID) 8 yıldır devam eden davada Özbekistan lehine karar verdi.

KOBİ’lerin yapay zekâ karnesi nasıl?

İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Özdemir, Meclis Yapay Zekâ Araştırma Komisyonu’nda küçük işletmelere yönelik dijital dönüşüm ve yapay zekâ araştırmasından çıkan sonuçları aktardı.

Şimşek programı raf ömrünü doldurdu

Bakan Şimşek ABD’li yatırımcıya, ‘programda bir değişiklik olmadığını’ anlatıyor ancak 23 aylık çaba siyasi çıkarlar uğruna 4 haftada heba oldu. Şimdi kapı kapı para aranıyor.

Bakan Şimşek ABD’de yatırımcılarla buluştu

Bakan Şimşek, ABD’deki yatırımcı toplantılarında Türkiye ekonomisinin güncel durumu ve geleceğe yönelik beklentilerini paylaştı. Enflasyonla mücadele, cari denge ve dış ticaret konularında hükümetin izlediği politikaları vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir