Kalp Damar Hastalıkları Ölüm Oranları 113 Kalp Merkeziyle Azalıyor

Kalp Damar Hastalıklarına Bağlı Ölümler, 113 Kalp Merkeziyle En Aza İndiriliyor

ANKARA – Türkiye’deki ölüm nedenleri arasında önemli bir yere sahip olan kalp rahatsızlıklarına bağlı ölümler, Sağlık Bakanlığı’na bağlı 98’i erişkin ve 15’i pediatrik olmak üzere toplamda 113 kalp merkezi sayesinde en aza indiriliyor. Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Yüzbaşıoğlu, kalp sağlığına verilen önemi vurguladı.

Prof. Dr. Yüzbaşıoğlu, Kalp Sağlığı Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, dünya genelinde kalp ve damar hastalıklarından kaynaklı ölümlerin ciddiyetine dikkat çekti. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, her yıl 20 milyondan fazla insan kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybetmektedir.

Kalp ve damar hastalıklarının Türkiye’de en önemli ölüm sebeplerinden biri olduğunu belirten Yüzbaşıoğlu, Sağlık Bakanlığının kalp sağlığı merkezleri aracılığıyla vatandaşlara hizmet verdiğini bildirdi. EKG’den cerrahi müdahalelere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan bu merkezler, kaliteli ve çağdaş tedavi seçenekleri sunmaktadır.

Bakanlık bünyesinde 98 erişkin kalp merkezi ve 15 pediatrik kalp merkezi bulunduğunu ifade eden Yüzbaşıoğlu, yılda 580 binden fazla anjiyografi ve 41 binden fazla açık ameliyatın gerçekleştirildiğini belirtti. Çocukları da etkileyebilen kalp hastalıklarına yönelik pediatrik kalp merkezlerinin önemine vurgu yaptı.

Çocukların geleceği için doğuştan gelen ve sonradan edinilebilecek hastalıklara çözüm bulan pediatrik kalp merkezlerinin değerine işaret eden Yüzbaşıoğlu, kalp damar hastalıklarına bağlı ölümlerle mücadelede kalp merkezlerinin önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MUHAMMED MUSAB GÜMÜŞER – Sağlık

Related Posts

Yapım şirketlerine dava açan Kadir İnanır, T24’e konuştu: Emek sömürüsüne karşı hakkımı talep ediyorum

“Kadir İnanır, yayınlardan hiçbir gelir elde edemedi. Yeşilçam sanatçıları için emsal oluşturacak”

ATA AÖF final sınav yerleri belli oldu mu? ATA AÖF finaller ne zaman, saat kaçta?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi bahar dönemi final sınavı için adaylar gözü sınav giriş belgelerinde. Peki, ATA AÖF final sınav yerleri belli oldu mu? ATA AÖF finaller ne zaman, saat kaçta?

2025 yılı 1. dönem geçici vergi ne zaman?

1. dönem geçici vergi ne zaman sorusu, ödeme tarihlerini merak eden pek çok kişinin cevabını aradığı konu oldu. 1. dönem geçici vergi, ticari kazanç sahipleri, serbest meslek erbabı ve kurumlar vergisi mükelleflerinin, yıl sonunda tüm kazançlarını peşin olarak ödedikleri bir vergi türüdür. Peki, 2025 yılı 1. dönem geçici vergi ne zaman? İşte, o detaylar

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisinde hedef yeşil dönüşüm

Türkiye’nin ilk hidrojen vadisi olarak hayata geçirilen HYSouthMarmara Projesi, Türk üniversitelerinin aktif katılımıyla yeşil enerji dönüşümünde stratejik bir adım olarak öne çıkıyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Türk-Alman Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu projede, sanayiden tarıma, otomotivden enerjiye pek çok alanda kullanılmak üzere yıllık 500 ton yeşil hidrojen üretilecek.

Bakan Tekin tüm detaylarıyla anlattı: Lise eğitiminde model mi değişecek?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, zorunlu eğitimdeki muhtemel değişikliklere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber Özel Yayını’na katılan Bakan Tekin, sanayi ve ticaret sektörlerinin nitelikli eleman ihtiyacı konusundaki talepler doğrultusunda, önerilen modelleri titizlikle takip ettiklerini söyledi. Bakan Tekin, “Bunların içerisinde süzülecek, üzerinde uzlaşılmış konular olursa bunlar Kabine toplantısında istişare edilecek ve bir karar alınması gerekirse alınacak” dedi.

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, bu cumartesi İstanbul’da kapılarını açıyor

Venedik Bienali 19. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu, bu cumartesi İstanbul’da kapılarını açıyor