Enfeksiyon hastalıkları uzmanı: ‘Plastik şişeleri hayatımızdan çıkarmalıyız’

Plastik Şişelerin Sağlık Açısından Riskleri Uzmanlar Tarafından Uyarıldı

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, plastik şişelerin sağlık açısından ciddi riskler barındırdığı konusunda uyardı. Plastik şişelerin içerisinde kanserojen ve kimyasal maddeler bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Diktaş, özellikle uzun süre güneş altında kalan ya da bekletilen şişelerde mikroorganizmaların üreyebileceğine dikkat çekti.

”Plastik Şişeler Mikrop Yuvası Olabilir”

Plastik şişelerin pek çok alanda kullanıldığını belirten Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, bu şişelerin sağlık açısından taşıdığı risklere dikkat çekti. Doç. Dr. Diktaş, “Plastik su şişeleri içinde bulunan kimyasal ve kanserojen maddeler, ciddi sağlık riskleri oluşturabilir. Özellikle güneş ışığına uzun süre maruz kalan veya bekletilen plastik şişelerde çatlaklar meydana gelebilir. Bu çatlaklar, mikroorganizmaların üremesi için uygun bir ortam sağlar. Yeterli hijyen sağlanmadığında mide ve bağırsak enfeksiyonlarına sebebiyet verebilir” şeklinde konuştu.

”Cam Şişe Kullanımına Geçmek Sağlık İçin Önemli”

Plastik su şişelerinin tek kullanımlık olması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Diktaş, “Mümkünse plastik şişelerden kaçınmalı ve cam şişe kullanımına yönelmelisiniz. Cam şişe kullanımı sağlık açısından daha güvenlidir. Eğer plastik şişe veya damacana kullanımı mecburiyeti varsa, hijyen kurallarına büyük önem verilmeli ve tek kullanımlık şişeler defalarca kullanılmamalıdır” şeklinde uyarılarda bulundu.

Related Posts

Aile hekimliği yönetmeliğinde 6 ay geride kaldı; maaşlarda yüzde 10’a varan düşüş bekleniyor

“Çok parçalı değil, günün ekonomik gerçeklerine uygun tek kalem adil ücret istiyoruz”

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.

Gece 3’te uyanıp düşünmekten yoruldunuz mu? İşte endişeleri durduran 4 kelime

Gecenin bir yarısı, saat 03.00’te aniden uyandığınız oldu mu? Peki tüm endişelerden sizi bir çırpıda arındıran 4 kelime olduğunu söylesek?