ATM’lerde yeni dönem: Para çekme limitleri değişti!

Türkiye’de Enflasyon ve Nakit Kullanımıyla İlgili Haber

Türkiye’de yüksek enflasyon ve nakit kullanımındaki artış, ekonomi yönetiminin yeni banknot basımı taleplerini reddetmesiyle daha büyük bir sorun haline gelmeye devam ediyor.

PARA ÇEKME LİMİTLERİNDE DEĞİŞİKLİKLER

Kurban bayramı öncesi, milyonlarca vatandaşın nakit ihtiyaçları, bankacılık sektörünü hazırlık yapmaya zorladı. Bu dönemde, alışverişler kredi ve banka kartlarıyla yapılırken, nakit taleplerine karşı bankalar, ATM para çekme limitlerinde değişikliğe gidiyor.

İş Bankası, Denizbank ve Akbank, ATM’lerden yapılacak ücretsiz para çekme limitlerini artırırken, bu değişikliklerin diğer bankalara da yayılması bekleniyor.

ATM Para Çekme Limitlerinde Değişiklikler

Türkiye’nin en büyük özel bankası İş Bankası, 10.000 TL olan kartlı ücretsiz para çekme limitini 20.000 TL’ye çıkardı. Banka, internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Tüm müşterilerimiz, kartlı veya kartsız (QR/Bluetooth) 20.000 TL’ye kadar ücretsiz işlem yapabilir” ifadelerini kullandı.

Denizbank da 7.500 TL olan günlük ücretsiz para çekme limitini 10.000 TL’ye yükseltti.

Bankaların belirlediği ATM çekim limitleri genellikle kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamıyor. Limitin üzerinde para çekmek isteyenler yüksek komisyon oranlarıyla karşılaşıyor. Kamu bankalarından VakıfBank günlük 20.000 TL limit belirlerken, Ziraat Bankası ve Halkbank, işlem limitlerini 10.000 TL ile sınırlı tutuyor. Ancak, özel bankaların yaptığı güncellemelerin ardından kamu bankalarının da limitleri artması bekleniyor.

Bankaların ATM Para Çekme Limitleri

  • Yapı Kredi: 10.000 TL
  • Akbank: 10.000 TL
  • Denizbank: 10.000 TL
  • Türkiye İş Bankası: 20.000 TL
  • Vakıfbank: 20.000 TL
  • Ziraat Bankası: 10.000 TL
  • Halkbank: 10.000 TL
  • Garanti BBVA: 10.000 TL
  • ING Bank: 10.000 TL
  • Fibabanka: 15.000 TL
  • Enpara: 10.000 TL

Related Posts

Konut kredilerinde faizler yükseldi: Geri ödemeler cep yakıyor!

Konut piyasasında hareketlilik sürüyor. Kredi faizlerindeki artış ve sınırlı satış ivmesi, sektörde dikkatle izleniyor. Uzmanlar, mevcut seyrin kalıcı olmayabileceği uyarısında bulunuyor.

Kurban pazarında fiyatlar fırladı: ‘Yüzde 100’e yakın arttı’

Kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlık fiyatlarındaki artış besicilerin ve alıcıların gündeminde. Yüksek maliyetler ve talep düşüşü nedeniyle satışlarda zorlanan üreticiler bu yıl kâr marjlarının düştüğünü belirtiyor. Bayram öncesi kurbanlık alım satımında fiyat artışları dikkat çekiyor.

Mehmet Şimşek duy bu isyanı: Ot bile bu kadar pahalı olursa…

Geçim sıkıntısı Türkiye’nin dört bir yanında tepkilere neden olurken Sinop’ta yaşayan vatandaşlar da hayat pahalılığından yakındı. İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren vatandaşlar adeta isyan etti. Pazarın en ucuz ürünü yeşillikler bile 25-30 …

ABD enflasyonu nisanda geriledi

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), nisanda aylık bazda yüzde 0,2, yıllık bazda yüzde 2,3 ile beklentilerin altında arttı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün sarayda toplanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında saat 13.30’da toplanacak Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda, yurt içi ve küresel ekonomik gelişmeler ele alınacak. Toplantıya ekonomiyle ilgili bakanlar katılacak, ardından yazılı açıklama yapılacak.

Oteller borç batağında, bankalar çareyi ‘vefa anlaşması’nda buldu

Ekonomik kriz turizim sektörünü de zora sokuyor. 2025’in ilk çeyreğinde turizm sektörünün bankalara olan toplam nakdi kredi borcu yüzde 33.4 artarak 521.4 milyar TL’ye yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bu …