Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar Konulu Toplantı Düzenlendi

Adana Eczacı Odası, “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisi” Konulu Toplantı Düzenledi

Adana Eczacı Odası tarafından üyelerinin katılımıyla “Kilo Kontrolü ve Obezite Tedavisine Güncel Yaklaşımlar” konulu bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkent Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Okan Sefa Bakıner, odanın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, obezitenin genetik, endokrin hastalıklar, ilaçlar ve çevresel faktörlerden kaynaklandığını belirtti.

Obeziteden kurtulmanın anahtarının beslenme alışkanlıklarını değiştirmek olduğunu vurgulayan Bakıner, “Beslenme alışkanlıkları düzenlenebilir ve egzersiz yapılabilir. Diyetisyene başvuranların uygulayacağı diyetin sürdürülebilir olması önemlidir. 30 kilo verip tekrar almak yerine 5 kilo verip korumak daha sağlıklıdır.” şeklinde konuştu.

Bakıner, eczacılardan, obezite tedavisinde ilaçların kullanımı konusundaki deneyimlerini hastalarıyla paylaşmalarını ve her bireyi haftada en az 150 dakika yürümeye teşvik etmelerini istedi.

Toplantıya, Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Unul ve eczacılar katılım sağladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Didem Akın Akçay – Sağlık

Related Posts

Aile hekimliği yönetmeliğinde 6 ay geride kaldı; maaşlarda yüzde 10’a varan düşüş bekleniyor

“Çok parçalı değil, günün ekonomik gerçeklerine uygun tek kalem adil ücret istiyoruz”

Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Uzmanlardan kritik uyarılar

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esen Taşğın, Kurban Bayramı’nda etin ve tatlının kontrollü tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Temiz olayım derken kendinize zarar veriyorsunuz: İşte en yaygın hijyen hataları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Alanbay, vajinal enfeksiyonların yaygınlığına dikkat çekerek, aşırı hijyen ve yanlış temizlik alışkanlıklarının mikrobiyotayı bozarak enfeksiyona davetiye çıkardığını belirtti. İşte sağlıklı vajinal flora için dikkat edilmesi gerekenler…

“Midesini üşütmüştür, geçer” demeyin! Özellikle 5 yaş altındaki çocuklar için çok riskli

Çocukluk çağında sık karşılaşılan ve halk arasında “mide üşütmesi” olarak bilinen gastroenterit, bir başka deyişle bağırsak enfeksiyonu, çocuk acil servis başvurularında ilk sıralarda yer alıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Sami Tufan, hastalık hakkında önemli bilgiler verdi.

Çocuğunuz disleksi olabilir

Çocuğunuz ayakkabı bağlarken, merdiven çıkarken veya düğme iliklerken zorlanıyor mu? Yaşıtlarıyla aynı zekâ seviyesine sahipken, bazı harf, hece veya kelimeyi okurken sorun mu yaşıyor? O zaman çocuğunuz disleksi olabilir. Erken davranmak hayati önemde.

Gece 3’te uyanıp düşünmekten yoruldunuz mu? İşte endişeleri durduran 4 kelime

Gecenin bir yarısı, saat 03.00’te aniden uyandığınız oldu mu? Peki tüm endişelerden sizi bir çırpıda arındıran 4 kelime olduğunu söylesek?